HULLADÉKNAPTÁR

VEGYES HULLADÉK GYŰJTÉSE

Háztartási hulladék elszállítása a szállítási naptárban megjelölt napokon reggel 7 órától (a tulajdonos által a gépjárművel megközelíthető közúttól 1 méterre, jól látható helyre kihelyezett) érvényes matricával ellátott megfelelő állapotú hulladékgyűjtőből történik, az edényben elhelyezett hulladék súlya 60 literes edény esetén a 15 kg-os, 80 literes edény esetén a 20 kg-os, a 120 literes edény esetében pedig a 30 kg-os súlyhatárt nem haladhatja meg! Amennyiben a hulladékgyűjtő edényben elhelyezett hulladék mennyisége a térfogat és súlyhatárt meghaladja, úgy többlethulladékos zsákban helyezhető ki a hulladék.    

Hétfői napokon az alábbi utcák lakosait kérjük, hogy a matricával ellátott kommunális hulladékgyűjtő edényt reggel 7 óráig helyezzék ki az ingatlanjuk elé:

Ady Endre utca, Akácfa utca, Arany János utca, Bánki Donát utca, Bocskai utca, Dózsa György utca, Fasor utca, Gyöngyvirág utca, Honfoglalás utca, Honvéd utca, Iskola utca, Jedlik Ányos utca, Kossuth Lajos utca, Laktanya utca, Millennium utca, Múzeumkert utca, Petőfi Sándor utca, Puskás Tivadar utca, Rákóczi utca, Rét utca, Rózsa utca, Sport utca, Széchenyi utca, Szőlő utca, Szőlőhegyi utca, Teller Ede utca, Tessedik Sámuel utca, Tompa Mihály utca, Vadvirág utca, Zrínyi utca   

Öregszőlő lakópark: Ezerjó utca, Hárslevelű utca, Hegybíró utca, Hordó utca, Leányka utca, Nektár utca, Othelló utca, Somló utca, Tokaji utca, Vincellér utca.

Keddi napokon az alábbi utcák lakosait kérjük, hogy a matricával ellátott kommunális hulladékgyűjtő edényt reggel 7 óráig helyezzék ki az ingatlanjuk elé:

Füzesligeti lakópark: Cserfa utca, Csontváry utca, Füzesligeti út, Fűzfa utca, Gesztenye sor, Hársfa utca, Mező utca, Munkácsy utca, Nyárfa utca, Nyírfa utca, Paál László utca, Rozmaring utca, Somfa utca, Szilfa utca, Tölgyfa utca, Vadrózsa utca                                               

Felsőrét lakóparkok: Bíborka utca, Bodza utca, Boglárka utca, Ibolya utca, Iglic utca, Kamilla köz, Kökény utca, Nadály utca, Orchidea utca, Pipacs utca, Repce köz, Zsálya utca, Zsurló utca

Jókai lakópark: Árpádfejedelem utca, Báthory István utca, Jókai utca, Mátyás király utca, Szent Imre herceg utca, Szent István utca, Szent László utca, Tsz major

Petőfi lakótelepek: „régi” és „új” lakótelep

Víztorony lakópark: Bartók Béla utca, Erkel Ferenc utca, Liszt Ferenc utca, Sztehlo Gábor utca.

HÁZHOZ MENŐ LOMTALANÍTÁS

A házhoz menő lomtalanítási szolgáltatás szombati napra igényelhető.

Ha Ön igénybe kívánja venni, ezt a minden nagytarcsai háztartást minden évben egyszer megillető szolgáltatásunkat, akkor kérjük, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal telefonon (0623-522-600) félfogadási időben, e-mailben (ugyfelszolgalat@eth-erd.hu), levélben (2031. Érd, Pf.: 300) és jelezze ezt az igényét.

Munkatársaink tájékoztatást kérnek Öntől, hogy milyen jellegű lomhulladékot (bútor, egyéb, a gyűjtőedény méreteit meghaladó hulladék stb.) és milyen mennyiségben kíván az előírásoknak megfelelően elszállíttatni. Egyeztetnek egy Önnek is alkalmas időpontot és rögzítik elérhetőségeit.

A megadott napra a lomhulladékot Ön előkészíti szállításra az ingatlanján belül, a kapuhoz közel. Közterületre nem helyezhet ki lomot!

Munkatársaink a jelzett napon megállnak az ingatlanja előtt és a rakodóink segítenek Önnek a kapun belülről a lomhulladékot a gyűjtőjárműbe rakodni.

A lomhulladékot elszállítjuk és kezeljük a törvényi előírásoknak megfelelően.

 Egy háztartásból egy naptári évben 2 köbméter lomot szállítunk el.

A házhoz menő lomtalanítás során NEM adható át, illetve NEM vesszük át:

- háztartásban keletkező települési vegyes hulladék

- elkülönítetten gyűjtött papír, műanyag, fém és üveg hulladék

- elektromos és elektronikai hulladék

- gumiabroncs hulladék

- veszélyes vagy különleges kezelést igénylő hulladék (festékek, lakkok, olajok)

- ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék

- zöld hulladék

- építési és bontási hulladék

- hamu és salak

- gépjárműroncs, vagy termékként tovább nem hasznosítható jármű vagy alkatrészei

Amennyiben ilyen hulladékot kíván átadni, abban az esetben a szolgáltatást az ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. alkalmazottai (a szolgáltatásból kizárt hulladékok esetében) meg fogják tagadni! Ezen hulladékokat a lakossági hulladékudvarban adhatják le a honlapunkon is olvasható működési szabályzat szerint.

LAKOSSÁGI ZÖLDHULLADÉK GYŰJTÉS

A zöldhulladék gyűjtése (fa és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) a szállítási naptárban meghatározott napokon és a hozzá tartozó területeken történik, megfelelő teherbírású, maximum 120 literes zsákokban. Maximum 5 db 120 literes zsák helyezhető ki ingatlanonként. Az ágakat, törzseket, 1 m-es darabokra összevágva és kötegelve lehet kihelyezni a zsákok mellé, maximum 5 db-ot! Januárban és februárban kizárólag fenyőfákat szállítunk el!

ELKÜLÖNÍTETT HULLADÉK GYŰJTÉSI ÉS SZÁLLÍTÁSI RENDJE

Minden hónap első és harmadik szerdáján az összegyűjtött papír kerül elszállításra.

Minden hónap második és negyedik szerdáján az összegyűjtött vegyes műanyag és fém dobozok kerülnek elszállításra.

Ötödik héten (ha az adott hónapban van) nincsen szelektív szállítás!

Az üveg hulladék elhelyezésére a hulladékgyűjtő udvarban (Érd, Sas utca 2.) vagy a hulladékgyűjtő ponton (A Hangya-udvarban - Nagytarcsa, Rákóczi utca 35.) van lehetőség. Kérjük a gyűjtőponton kizárólag öblösüveget (befőttesüvegek, italos üvegpalackok, bébiételes üveg borosüvegek, pezsgősüvegek, sörösüvegek) helyezzen a hulladékgyűjtő edénybe, egyéb üveget (síküveget, villanykörtét, neoncsövet, hőálló tálat, orvosságos és veszélyes anyagokat tartalmazó üveget) ne. Kérjük továbbá, hogy a gyűjtőpontok környezetét egyéb hulladékok elhelyezésével ne szennyezze.

IPARI ÜGYFELEK

Tisztelt Ügyfelünk, Cégvezetők, Telephely vezetők!

Heti rendszerességgel szállítjuk Önöktől a kommunális és kétheti rendszerességgel a szelektív hulladékokat. A kommunális hulladékra kötött szerződéssel a szelektív szállítást térítésmentesen végezzük.

Heti kommunális hulladékgyűjtés a szállítási naptárban megjelölt napokon (változatlanul pénteki napokon történik) reggel 7 órától (gépjárművel megközelíthető közúttól 1 méterre, jól látható helyre kihelyezett) érvényes matricával ellátott megfelelő állapotú hulladékgyűjtőből történik. Amennyiben a hulladékgyűjtő edényben elhelyezett hulladék mennyisége a térfogat és súlyhatárt meghaladja, úgy többlethulladékos zsákban helyezhető ki a többlethulladék.                          

Ipari kommunális vegyes többlethulladék: Kizárólag a nagytarcsai ügyfélszolgálaton (2142 Nagytarcsa, Rákóczi utca 84.) vásárolt kommunális hulladékgyűjtő zsákban szállítunk el többlethulladékot! A zsák ára: 332 Ft + ÁFA (bruttó 422Ft)

Minden hónap első és harmadik csütörtökén az összegyűjtött papír kerül elszállításra.

Minden hónap második és negyedik csütörtökén az összegyűjtött PET-palackok, fóliák, fém dobozok és műanyagok kerülnek elszállításra.

Ötödik héten (ha az adott hónapban van) nincsen szelektív szállítás

Ipari üzletkötő:

Vágner Bernadett

email: ipar@eth-erd.hu

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Nagytarcsa Község Önk. Képviselő-testületének a hulladékgazdálkodásról szóló 14/2017.(VIII.30.) önkormányzati rendelete

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés

Lakossági díjtételek

Nem természetes személy ingatlanhasználókra vonatkozó díjtételek