Tisztelt Ingatlanhasználók!

A hulladékgyűjtő edények és zsákok használatával kapcsolatban az alábbiakra hívjuk fel mindenki figyelmét.

2024. január 1-jétől kérjük szíveskedjenek az italos kartondobozokat (pl. TETRAPAK) a kevert csomagolási hulladékokkal együtt gyűjteni, így a sárga színnel megkülönbözetett kukába, illetve átlátszó zsákba helyezzék. 

A kommunális hulladék gyűjtésére szolgáló kukákba tilos olyan hulladékot gyűjteni, ami nem oda való (pl. műanyag, papír, üveg, fém, zöldhulladék, veszélyes hulladék, mérgező, tűzveszélyes anyag). Ezt munkatársaink szúrópróbaszerűen ellenőrizni fogják és a szabálytalan kukahasználat esetén megtagadhatják a hulladék elszállítását. Értelemszerűen a szelektív kukákba, valamint zsákokba is tilos a nem azokba való hulladékok gyűjtése.

A szelektív kukák, zsákok használata során javasoljuk, hogy a belekerülő papírt, vagy műanyagot tömörítsék, hogy több férjen bele. A kiürült műanyag palackokat a kupak lecsavarása után laposra lehet taposni és így sokkal több elfér belőle ugyanazon a helyen. Ha mindezek ellenére nem fér bele több, kérjük, hogy bárhol beszerezhető átlátszó műanyag zsákban helyezzék azokat ki a gyűjtési napon a szelektív kukák mellé. Az így kihelyezett, külön gyűjtött papír és műanyag hulladékot korlátlan mennyiségben elszállítjuk.

Kérjük önöket, hogy a kék színnel megkülönböztetett kukába vagy az átlátszó zsákba CSAK A SZELEKTÍVEN GYŰJTHETŐ PAPÍROKAT legyenek kedvesek beletenni. Ilyen az újságpapír, kartondoboz, tiszta csomagolópapír, irodai papírhulladékok, szórólapok és reklámkiadványok. Kérjük, hogy a kartondobozokat tépjék és/vagy hajtsák össze és úgy dobják be a szelektív konténerbe, hogy minél több hulladék elférjen. Tilos az egészségügyi papírokat (pelenka, betét stb.), a használt papírzsebkendőt, wc papírt, zsíros szennyezett papírokat bedobálni a szelektív kukába vagy zsákba.

Kérjük Önöket, hogy a sárga színnel megkülönböztetett kukába vagy az átlátszó zsákba CSAK A SZELEKTÍVEN GYŰJTHETŐ MŰANYAGOKAT és FÉMDOBOZOKAT legyenek kedvesek a zsákokba dobálni. Ilyen az ásványvizes és üdítős PET palackok lapítva. Ide tartozik még a PET palackokról leszedett kupakok, elöblített tejfölös, vajas, margarinon, joghurtos stb. dobozok, műanyag zacskók, reklámtáskák, műanyag fóliák, PP és HDPE jelzésű kozmetikai termékek, mosószeres flakonok, italos kartonok (tetrapakos tejes és üdítős karton dobozok), fém konzervdobozok, fém zárókupak, alumínium dobozok (sör, energiaitalos, üdítős).  Tilos az ételmaradékkal szennyezett dobozokat, vegyszeres-olajos flakonokat, fogkefét, műanyag gyermekjátékokat, PVC jelzésű műanyagot és CD-DVD lemezeket, építési vagy szennyezett HUNGAROCELLT a szelektív zsákokba helyezni.

Kérjük, hogy Érden és Tárnokon az üveghulladék gyűjtő kukába, a többi településen pedig a gyűjtőponton, valamint a hulladékgyűjtő udvaron KIZÁRÓLAG ÖBLÖSÜVEGET (befőttesüvegek, italos üvegpalackok, bébiételes üveg borosüvegek, pezsgősüvegek, sörösüvegek) helyezzen a hulladékgyűjtő edénybe, egyéb üveget (síküveget, villanykörtét, neoncsövet, hőálló tálat, orvosságos és veszélyes anyagokat tartalmazó üveget) ne. Kérjük továbbá, hogy a gyűjtőpontok környezetét egyéb hulladékok elhelyezésével ne szennyezze.

A zöldhulladék gyűjtésére használt hulladékgyűjtő edénybe / zsákba kizárólag fű és lombhulladék gyűjthető. A zsákokon felül ingatlanonként 3 köteg gally 1 m-es darabokban kötegelve kihelyezhető. Tilos fatuskót, törzset kihelyezni a kötegek mellé!

További információk a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. honlapján:

https://mohu.hu/mit-hova-dobjak